Street Cut 2021

Næstveds Internationale Gadeteaterfestival

Vi og vores medarrangør, Grønnegades Kaserne Kulturcenter, er glade for at kunne byde jer velkommen til dette års STREET CUT festival i weekenden den 20. – 22. august 2021!

Selvom Coronaen stadig er på togt ser det ud til at vi kan gennemføre årets festival med et stærkt program bestående af artister og musikere fra Frankrig, Italien, Spanien, Tyskland, Danmark og Columbia.

Vel mødt!

Om festivalen

STREET CUT er en årligt tilbagevendende begivenhed arrangeret af Dansk Rakkerpak & Faster Cool og Grønnegades Kaserne Kulturcenter i forening. Festivalen byder på et program med artister og kompagnier fra det store udland kombineret med de bedste danske gadeteatre og ny-cirkus grupper. Forestillinger spiller dels i Næstved centrum og gågader og på kulturcenteret, hvor der også er festivalplads med børneaktiviteter, gadekøkkener og events.

video: Søren K. Kløft

PROGRAM  2021

Fredag d. 20. august

I city

15.00 - ”Tju Hej Vilde Dyr”, Dansk Rakkerpak (DK) *
16.00 - ”Cupido”, Les Goulus (FR) *
17.00 - ”The Resque”, Street Fools, (ES) **

Starter i Ringstedgade

** Spiller i Ramsherred

20.00 - "Åbningskabaret på ”Dråben”, Næstveds nye byrumsscene på Kvægtorvet.

Under stram styring af konferencier Niels Grønne og med musikledsagelse af Bastian Popps Jungle-one man-bass Band præsenteres publikum for godbidder fra det meste af festivalens program.

Niels Grønne

Konferencier: Niels Grønne

 

 

Program, Street Cut 2021

download programmet som pdf

OBS. Ret til ændringer forbeholdes.

Lørdag d. 21. august

I city

11.00 - ”Tju Hej Vilde Dyr”, Dansk Rakkerpak (DK) *
12.00 - ”Rødhætte og Ulven”, Teater Beagle (DK) *
12.15 - ”Cupido”,Les Goulus (FR) ***
13.00 - ”The Resque”, Street Fools (ES/IT) **

Starter i Ringstedgade

** Spiller i Ramsherred

*** Starter for enden af Torvestræde ved Jernbanegade og bevæger sig mod Torvet

Festivalpladsen, Grønnegades Kaserne Kulturcenter

12.00 - ”Hang Loose - en dag på slap line”, Melanie Hagedorn (DE)
13.00 - ”Rødhætte og Ulven”, Teater Beagle (DK)
14.00 - ”Tam Vild”, Dansk Rakkerpak (DK) 
15.00 - ”The Horsemen”, Les Goulus (FR)
16.00 - ”Acapulco”, Digger & Dig (DE)
17.00 - ”Abattoir Blues”, Luigi Ciotta (IT)
18.00 - ”Plouf et Replouf”,  Super Super (FR)
19.00 - "Fly me to the Moon", Leandre Clown (ES)
20.00 - Cumbian Colors (CO/DK) - musik – så er der koncert og dansefest!

Start fra Festivalpladsen

Drømmefangeren” Maja Rehøj/Eva Perez Sanchez (DK/ES)

11.00-13.30 - Rullende forestillinger ca. hvert 20. min.
14.30-17.00 - Rullende forestillinger ca. hvert 20. min

OBS: Forestillingen kræver billet, der kan hentes på kultur-centrets billetkontor fra kl. 10.30. (2 børn eller en voksen og et barn pr. forestilling/tur).

 

Både lørdag og søndag på Festivalpladsen:

Guixot de 8” - Catalonsk legeplads for børn og voksne; - kaffe, - is og madboder samt orkestre, der spiller før og efter forestillingerne.

OBS: Ret til ændringer forbeholdes.

Søndag d. 22. august

Festivalpladsen, Grønnegades Kaserne Kulturcenter

12.00 - ”Romeo & Juliet”, Passepartout (DK)
13.00 - ”Hang Loose - en dag på slap line”, Melanie Hagedorn (DE)
14.00 - ”Abattoir Blues”, Luigi Ciotta (IT)
15.00 - "Fly me to the Moon", Leandre Clown (ES)
16.00 - ”Plouf et Replouf”,  Super Super (FR)
17.00 - ”Acapulco”, Digger & Dig (DE)
18.00 - ”Tam Vild”, Dansk Rakkerpak (DK)

 

Både lørdag og søndag på Festivalpladsen:

Guixot de 8” - Catalonsk legeplads for børn og voksne; - kaffe, - is og madboder samt orkestre, der spiller før og efter forestillingerne.

OBS. Ret til ændringer forbeholdes.

Forestillinger og kompagnier

“The Resque” , Street Fools (ES/IT)

 

To ninjaer ankommer til byen i bil klar til at inddrive Maki - en hellig fisk, som nogen har stjålet fra deres kloster. Et show baseret på tre store søjler: improvisation, humor og forbindelsen til byrummet.

Se video

„Les Cupidos“, Les Goulus, (FR)

 

Tre skarptskårne græske guder spreder kærlighed med både finesse og bramfrihed. De franske gadeteatermagere er børn fanget i voksenkroppe og deres gøren og laden er heldigvis aldrig helt til at forudsige!

Se video

”Abattoir Blues” , Luigi Ciotta (IT)

 

På satirisk, visuel og komisk vis og ved brug af stor magi tager klovnen Luigi Ciotta et af tiden varmeste emner op: dyrevelfærd og kødspiseri – det bliver ikke kedeligt!

Se video

"Acapulco ", Digger & Dig (DE)

 

Digger & Dig er rejsende i musik på vej til Acapulco. De både elsker og hader hinanden og kender hinanden ud og ind, men er alligevel begge fulde af hemmeligheder og overraskelser. En musikalsk forestilling hvor alt kan ske!

”Plouf et Replouf”, Super Super (FR )

 

To topsvømmere og en oppustelig swimmingpool på bare en kvadratmeter. Scenen er sat til en komisk klovneforestilling om venskab, konkurrence, doping og synkronsvømning. En veldrejet komedie for alle aldre.

Se video

„Fly me to the moon“, Leandre Clown (ES)

 

En klovneduo dagdrømmer om at rejse til månen og begiver sig sammen af sted på en tandem. En poetisk forestilling, der fornemt veksler mellem det komiske og det tragikomiske.

Se video

”Romeo og Juliet”, Passepartout (DK)

 

Shakespeares store, tragiske og rørende drama om to familiers indædte had og de unges skæbnesvangre kærlighed spilles med dukker og er helt uden ord, men går alligevel rent ind i hjertet hos store og små

Se video

”Hang Loose - en dag på slap line”, Melanie Hagedorn (DE)

 

Melanie tager sin forestillings-titel meget bogstavelig og præsenterer en hel dags rutine - balancerende på slap line. Hendes dagligdag er iblandet en god dosis komik og alskens forrykte ideer og er bestemt ikke kedelig!

Se video

”Rødhætte og Ulven”, Teater Beagle (DK)

 

En mobil eldreven seng danner rammen om et “eksplosivt” møde mellem Rødhætte og Ulven. Men hvem æder hvem eller hvad og hvorfor? Komisk og crazy gadeteater om fristelser, grådige vaner og appetit på livet. 

Se video

“The Horsemen” , Les Goulus (FR)

 

Tre elegante dressurryttere demonstrerer hvordan de agter at vinde guld ved de olympiske lege i Tokyo. Et skrupskørt show inspireret af Monty Python, der blander performance, komik og fysisk udfoldelse.

Se video

”Tju-hej vilde dyr”, Dansk Rakkerpak (DK)

 

Fire dyr kommer marcherende, gokkende, brægende og brølende i et farvestrålende lille musikoptog! De stopper op og kaster sig så ud i et hæsblæsende musikalsk disko-potpourri med tilhørende dansetrin.

se mere

”Tam Vild”, Dansk Rakkerpak (DK)

 

Newyorkeren Jane er besat af myten om Abernes Konge og bliver lettere eksalteret når hun åbner en kulørt tegneserie om sit idol. En dag beslutter hun sig for at rejse dybt inde i Afrikas jungle og finde sin drømmehelt.

Se video

“Drømmefangeren” – Maja Rehøj og Eva Perez Sanchez (DK/ES)

 

I denne rullende forestilling inviteres børnene med på en rejse i en ladcykel.  En rejse hvor de får mulighed for at møde deres inderste drømme – og måske kan de også hjælpe den gamle drømmefanger Bastiana, der snart ikke har flere drømme i sit drømmearkiv … 

OBS: Forestillingen kræver billet, der kan hentes på kultur-centrets billetkontor fra kl. 10.30. (2 børn eller en voksen og et barn pr. forestilling/tur).

Musik på festivalen

Cumbian Colors (CO/DK)

 

Cumbian Colors  spiller op til koncert og dansefest lørdag kl. 20.00!
Cumbian Colors
præsenterer
en ny lyd og originale sange, der holder trit med ånden og traditionen fra Cumbia-bands fra Columbia i 60'erne og 70'erne, hvor de rige klarinetmelodier matchevildskaben i den afrikanske tradition i Latinamerika. En fin balance mellem populær folkemusik og tropisk danseorkester. Du kan se frem til en superfest lørdag aften!

se video

Bjarke Kolerus og Channe Nussbaum (DK)

 

Bjarke Kolerus og Channe Nussbaum spiller før, efter og imellem forestillinger på festivalpladsen lørdag.

Bjarke Kolerus Duo, der udover Bjarke Kolerus på klarinet består af Channe Nussbaum på sang og guitar, spiller klezmermusik, den sprudlende østeuropæiske og jødiske festmusik, der igennem mange hundrede år er blevet brugt til både at sætte liv i kludene og til at skabe følelsesladede og intense øjeblikke til hverdag og fest verden over.

Gunni Torp (DK)

 

Gunni Torp spiller før, efter og imellem forestillinger på festivalpladsen søndag

Et vuggende hamonika-groove, shakers og støvede trommer i tæt dialog med en fabulerende banjo. Det er jordnært og akustisk. og det er her sangerinde Gunni Torp tager sit afsæt, når hun sender endnu en samling sange afsted. Hun rejser til fods på asfalt og i højt græs, ud i oprør og kampzoner, med længselsfulde kald efter vild natur og steder at høre til. Hun synger på et poetisk dansk, hvor både ”kompostering” og ”revolte” har fundet vej ind i de nye sange.

Torp selv spiller harmonikaen. Matthias Arbo Klein er trommeslager og percussionist, banjospiller m.m. Sammen præsenterer de sangene med humor, anekdoter og usande beretninger fra landlivet, familielivet, dyreverdenen, hverdagen og drømmenes kringelkroge.

Bastian Popps Jungle-one-man-bass Band (DK)

 

Man behøver jo kun at være en musikant i et band, når man har to hænder, ti fingre, to fødder og en mund til at spille med. Under denne devise disker Bastian Popps Jungle-one man-bass Band op med musikalske godbidder til de forskellige indslag i forbindelse med åbningskabareten fredag aften.

Udsmykning på festivalpladsen


     Julie Lindenskov HøjfeldtJulie Lindenskov Højfeldt arbejder til dagligt som billedkunstlærer på Lille Næstved Skole. Hun elsker at kaste sig over kreative projekter og i forbindelse med Street Cut, har hun i samarbejde med Dansk Rakkerpak & Faster Cool, skabt nogle eventyrlige rammer omkring performancepladsen. Hun har arbejdet ud fra en idé om en festlig stemning, med en bannerrænke i sommerlige farvetoner, der fanger øjet, og medvirker til at give en fornemmelse af teaterkunstens vidunderlige magi.

 

STREET CUT 2021 er støttet af Mærk Næstved, Nordea Fonden, Næstved City og Næstved Teater

Fotos fra Street Cut 2021

foto: Jan Christensen / ISO 4700 Photography
foto: Jan Christensen / ISO 4700 Photography
foto: Jan Christensen / ISO 4700 Photography
foto: Jan Christensen / ISO 4700 Photography
foto: Jan Christensen / ISO 4700 Photography
foto: Jan Christensen / ISO 4700 Photography
foto: Jan Christensen / ISO 4700 Photography
foto: Jan Christensen / ISO 4700 Photography
foto: Jan Christensen / ISO 4700 Photography
foto: Jan Christensen / ISO 4700 Photography
foto: Jan Christensen / ISO 4700 Photography
foto: Jan Christensen / ISO 4700 Photography
foto: Jan Christensen / ISO 4700 Photography
foto: Jan Christensen / ISO 4700 Photography
foto: Jan Christensen / ISO 4700 Photography
foto: Jan Christensen / ISO 4700 Photography
foto: Jan Christensen / ISO 4700 Photography
foto: Jan Christensen / ISO 4700 Photography
foto: Jan Christensen / ISO 4700 Photography
foto: Søren K. Kløft
foto: Søren K. Kløft
foto: Søren K. Kløft
foto: Søren K. Kløft
foto: Søren K. Kløft
foto: Søren K. Kløft
foto: Søren K. Kløft
foto: Søren K. Kløft
foto: Søren K. Kløft

Tidligere afholdte STREET CUT festivaler